Historie

Andrew Taylor Still 1914

Dr. Andrew Taylor Still 1914

Osteopati har eksisteret som behandlingsform siden 1874. Den første skole for osteopati blev åbnet i 1892 af Dr. Andrew T. Still.

Osteopati er en autoriseret sundhedsprofession i Danmark, England, Malta, Portugal, Finland, Island, Schweiz, Frankrig og Lichtenstein. Der arbejdes fortløbende med flere fælles europæiske projekter blandt de respektive nationale osteopatforeninger i den europæiske forening: European Federation & Forum for Osteopathy -EFFO. Herunder, at osteopati bliver autoriseret i de øvrige europæiske lande. Osteopati er desuden anerkendt og udbredt i Australien og New Zealand.

Filosofi

Hos en osteopat bliver du behandlet ud fra 3 grundlæggende principper:

1) Din krop er en helhed og skal betragtes og behandles som sådan.
2) Din krop kan under de rigtige betingelser hele/helbrede sig selv.
3) Din krops struktur og funktion er gensidigt afhængige af hinanden.

Osteopater har specialiseret sig i at undersøge, hvordan de forskellige dele af kroppen – knogler, led, muskler og bindevæv – arbejder og påvirker hinanden.

Osteopater betragter kroppen som en helhed og arbejder sig ind på de dybereliggende årsager til symptomerne.  Når den optimale balance i kroppen er genskabt, vil osteopaten rådgive patienten omkring hvilke værktøjer og muligheder, det kan f.eks. være øvelser, der skal til for at fastholde en optimal funktion.