skip to Main Content

Uddannelse

Siden 2000 har fysioterapeuter, kiropraktorer og læger haft mulighed for at studere osteopati i Danmark via The International Academy of Osteopathy – IAO-,  som nu er akkrediteret af Bucks New University, England. I starten tog deltidsuddannelse 5 år og afsluttede med en DO grad, Diploma in Osteopathy. Uddannelsens varighed er nu 4 år og afslutter med en mastergrad, Master of Science in Osteopathy, MSc.Ost.

The European School of Osteopathy – ESO – tilbyder ligeledes osteopati som en fireårig deltidsuddannelse i Danmark. ESO’s uddannelse er også akkrediteret af Bucks New University, England og uddannelsen afslutter med en DO grad i osteopati.

Alle deltidsuddannede osteopater der har en forudgående baggrund som fysioterapeuter, læger eller kiropraktorer, samt fuldtidsuddannede osteopater fra anerkendte skoler i Europa, kan søge om optagelse i Danske Osteopater.

I andre europæiske lande kan osteopati studeres enten som deltids- eller fuldtidsuddannelse, hvor den studerende efter endt studentereksamen gennemgår et 4-6 årigt fuldtidsstudie. I USA er uddannelsen til osteopat integreret i medicinstudiet og en osteopatisk doktor (D.O.) er således specialist i manuel behandling.

Foreningen Danske Osteopater består af 190 færdiguddannede osteopater og omkring 35 studerende, hvoraf omkring 90% af medlemmerne er uddannede fysioterapeuter i forvejen, mens vores øvrige medlemmer er fuldtidsuddannede osteopater, primært med bachelor- eller mastergrad fra anerkendte skoler i Europa.

Læs nærmere omkring de to deltidsuddannelser der tilbydes i Danmark:

www.iao.be

www.eso.ac.uk

 

Læs nærmere omkring nogle af de anerkendte fuldtidsuddannelser i Europa:

www.uco.ac.uk

www.kristiania.no/studier/bachelor/osteopati

Back To Top