skip to Main Content

Uddannelse

Siden 2000 har fysioterapeuter, kiropraktorer og læger haft mulighed for at studere osteopati i Danmark via et belgisk akademi, IAO, som nu er akkrediteret af Bucks University, England. I starten var uddannelsen opbygget som et deltidsstudie over 5 år og afsluttede med en DO grad, Diploma in Osteopathy. Nu er uddannelsen blevet ændret til et deltidsstudie over 4 år og afslutter med en mastergrad, Master of Science in Osteopathy, MSc.Ost.

I andre europæiske lande kan osteopati studeres enten som deltids- eller fuldtidsuddannelse, hvor den studerende efter endt studentereksamen gennemgår et 4-6 årigt fuldtidsstudie. I USA er uddannelsen til osteopat integreret i medicinstudiet og en osteopatisk doktor (D.O.) er således specialist i manuel behandling.

Foreningen Danske Osteopater består af 191 færdiguddannede osteopater, hvoraf omkring 90% af medlemmerne er uddannede fysioterapeuter i forvejen, mens vores øvrige medlemmer er fuldtidsuddannede osteopater, primært med bachelor- eller mastergrad fra anerkendte skoler i Europa.

Størstedelen af de færdiguddannede osteopater i Danske Osteopater har læst osteopati på deltid via IAO:
www.iao.be

Back To Top