Skip to content

Dagskonference - Hvordan bidrager vi til et sundere, stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen?

Godt samarbejde og brobygning indenfor sundhedsvæsnet forudsætter, at de involverede parter har et godt kendskab til hinanden. Osteopaterne er en relativt ny aktør indenfor det danske sundhedsvæsen, da vi blev inkluderet i det respekterede selskab af autoriserede sundhedsprofessioner i 2018.

Danske Osteopater inviterer derfor relevante aktører, herunder repræsentanter fra den private – og offentlige sundhedssektor, patientorganisationer, forskere, politikere, forsikringsselskaber, idrætsforeninger m.fl., til en dagskonference, torsdag den 27. april 2023, på Scandic Spectrum, Kalvebod Brygge 10, 1560 København V. 

Dagskonferencen består af tre hovedemner: osteopati, mental sundhed og netværk, og vi har inviteret højt profilerede oplægsholdere, forskere og ledende profiler indenfor de respektive områder.

Kom og lær os og de andre deltagere bedre at kende, og vær nysgerrig på hinandens profession og baggrund. Vi har hver især noget at byde ind med og bidrager alle til et stærkt og sammenhængende sundhedsvæsen, hvor der er behov for- og plads til os alle.

Dagskonferencen er kun for inviterede deltagere, og for dem er konferencen gratis. Vi byder på let morgenmad, kaffe, the, vand og frokost, samt hapsere i slutningen af dagen. Hvis du mener at dagskonferencen er relevant for din organisation eller arbejdsplads, så send en mail til info@danskeosteopater.dk

Ses vi?

Hanna Tómasdóttir
Formand for Danske Osteopater
President for European Federation & Forum for Osteopathy – EFFO

TILMELDING

Dagskonferencen er kun for inviterede deltagere, og for dem er konferencen gratis.

Hvis du mener at konferencen er relevant for din organisation eller arbejdsplads, så send en mail til os

Osteopati

Osteopater er de nye aktører i sundhedsvæsenet. Folketinget valgte enstemmigt at autorisere osteopater tilbage i 2018, men hvem er vi, hvordan og hvem behandler vi, og hvad siger forskningen og vores klienter om vores profession?

Osteopati har eksisteret siden 1874, men først over 100 år senere ankom de første osteopater til Danmark. Vi glæder os til at introducere jer for vores profession, og har i den forbindelse inviteret flere inspirerende og internationalt anerkendte oplægsholdere. Nogle af oplæggene bliver præsenteret på engelsk.

Mental sundhed

Hvad kan vi gøre anderledes som individer, organisationer og samfund for at fremme den mentale sundhed? Hvorfor er det vigtigere end nogensinde, at fokusere på forebyggelse og på et samfund i bedre trivsel?

Vi har inviteret selveste Hans Henrik Knoop, der er psykolog, lektor på Aarhus Universitet og ekstraordinær professor på North-West University, til at afholde et oplæg om vigtigheden af øget indsats på mental sundhed og trivsel. Hans Henrik er en af de største kapaciteter indenfor trivselsforskning og mental sundhed, og vi ser frem til hans inspirerende oplæg.

Mental sundhed

Hvad kan vi gøre anderledes som individer, organisationer og samfund for at fremme den mentale sundhed? Hvorfor er det vigtigere end nogensinde, at fokusere på forebyggelse og på et samfund i bedre trivsel?

Vi har inviteret selveste Hans Henrik Knoop, der er psykolog, lektor på Aarhus Universitet og ekstraordinær professor på North-West University, til at afholde et oplæg om vigtigheden af øget indsats på mental sundhed og trivsel. Hans Henrik er en af de største kapaciteter indenfor trivselsforskning og mental sundhed, og vi ser frem til hans inspirerende oplæg.

Netværk

Kom i god tid om morgenen, så du kan nå at hilse på os, og så vi kan få gang i meningsfulde dialoger. Den sidste del af konferencen bliver en faciliteret dialog om, hvordan vi forestiller os, at vi alle kan bidrage et sundere, stærkere og mere sammenhængende dansk sundhedsvæsen.

Hvis du har tid, så bliv hængende i en times tid efter selve konferencen, hvor du kan nå at samle op på dagens indtryk og de nye relationer. Vi garanterer, at selskabet bliver inspirerende og inkluderende.

Oplægsholdere

Dr. Jerry Draper-Rodi
England

Dr. Jerry Draper-Rodi is the Director of the National Council for Osteopathic Research (NCOR) in the UK, a Senior Research Fellow at the University College of Osteopathy (UCO), a visiting fellow on the international osteopathic research leadership programme (UTS School of Public Health, Australia) and a clinician.

His presentation will describe what the Patient Reported Outcomes Measures (PROMs) project is and he will present the results from Europe and specifically from Denmark.

Prof. Christian Fossum
Norge

Christian Fossum, DO is an Associate Professor at the School of Health Sciences, Kristiania University College in Oslo. He is a visiting lecturer at under- and postgraduate educational programs worldwide and has co-authored numerous publications.

His presentation will focus on the role of osteopathic management and care of patients where the symptom progression in chronic illness is associated with accumulative stress interpreted through the allostatic load model. This will demonstrate the person-centered element of osteopathic practice and the profession´s contribution to the improvement of health in the general population.

Dr. Francesco Cerritelli
Italien 

Dr. Francesco Cerritelli, DO, PhD in Neuroscience at the University of Chieti-Pescara, is the President of the C.O.ME. collaboration non-profit research foundation and research fellow of Australian Research Center in Complementary & Integrative Medicine (ARCCIM), University of Syndey. He has authored numerous scientific publications and monographs

The purpose of Cerritellis presentation is twofold: first, to demonstrate the development of osteopathic research, and second, to analyse the impacts and predict future directions.

Tomas Collin
Norge

Tomas Collin er autoriseret osteopat og fysioterapeut, og har en stor interesse for sundhedsfremmende arbejde, både på individ og samfundsniveau. Han er ved at afslutte en master i “Klinisk praksis om sammensatte helsetilstander”. Tomas er formand for Norsk Osteopatforbund, stod i spidsen for autorisationsprocessen i Norge og er meget aktiv i det internationale samarbejde, blandt andet i Nordic Osteopathic Alliance og EFFO, hvor han leder EFFO’s Education Committee.

Tomas indlæg handler blandt andet om, at osteopati har historiske rødder tilbage til det forrige århundrede, men har først for nyligt fået en plads blandt de autoriserede sundhedsprofessioner.

Hanna Tómasdóttir
Danmark

Hanna Tómasdóttir er formand for Danske Osteopater, præsident for den europæiske organisation af osteopater, EFFO, og sidder i bestyrelsen i den globale organisation, OIA. Hanna er autoriseret osteopat og fysioterapeut, har en mastergrad i Positiv Psykologi fra Aarhus Universitet og læser Master of Headache Disorders ved Københavns Universitet.

Hannas indledende oplæg handler om udviklingen indenfor osteopatien i Danmark, fra alternativ behandlingsform til en autoriseret sundhedsprofession, om vores fremtidsvisioner for professionen, og hvorfor et øget samarbejde indenfor sundhedsvæsenet, samt aktører med relation hertil, er vigtigt for os alle.

Hans Henrik Knoop
Danmark

Hans Henrik Knoop er psykolog, lektor på Aarhus Universitet og ekstraordinær professor på North-West University. Han har været forskningsdirektør i Universe Research, præsident for det europæiske forskernetværk i Positiv Psykologi og er leder af Aarhus Universitets forskningsenhed for Positiv Psykologi. Hans Henriks forskning fokuserer på trivsel og læring, og han er forfatter eller medforfatter til over 200 artikler og 9 bøger om trivsel, læring og mental sundhed.

Hans Henriks oplæg handler om en række grundlæggende elementer, som alle dokumenterbart fremmer trivsel og modstandsdygtighed. 

Eivind Møller
Danmark

Eivind Møller er autoriseret osteopat og fysioterapeut, og har en MSc i osteopati. Han er medejer af en behandlingsvirksomhed med fokus på sundhedsløsninger til virksomheder. Det uddannelsesmæssige og sundhedspolitiske arbejde er nogle af Eivinds mærkesager, og han arbejde aktivt på disse områder som medlem af bestyrelsen i Danske Osteopater.

Eivind guider jer komfortabelt igennem dagens spændende emner, og faciliterer en debat om brobygning i fremtidens danske sundhedsvæsen.

Program

Navn
Klinik og adresse
Hjemmeside
Telefon
Christian Rubio Salvador
CRS Osteopathy. Danasvej 4-6 1910 København
www.crsosteopathy.com
53662567
Mina Sophie Larsen Nakkim
Cph Osteopati
Strandlodsvej 12
2300 København S
cphosteopati.com
0047 47 67 20 30
Yasmin Duisberg
Fysioterapi & Osteopati
C/O Aabenraa Fysioterapi & TræningIndustrivej 10
6200 Aabenraa
74620822
Chantal Lajeunesse
Skovlytoften 4.
2840 Holte
Nørregade 40, sal 5
1165 københavn K
Telf. 71348513
Belinda Toft
Dommergården Osteopati,
Blegbanken 6, st. tv., 7100 Vejle
41146700
Omid Hodabakhshi
Klinik for Manuel Terapi
Martensens alle 12
1828 Frederiksberg C
klinikformanuelterapi.dk

Foreløbigt program – med forbehold for ændringer.

Konference Team
Anni Bach Zangenberg
Camilla Maints Hansen
Christina Vedsted Nørrelund
David Kim Rasmussen
Hanna Tómasdóttir
Trine Albæk

Conferencier
Eivind Møller

Runner 
Annliv Toft

Back To Top